Numarul camioanelor care circula pe drumurile publice din Romania este unul foarte mare, motiv pentru care mentinerea acestora intr-o stare buna de functionare si respectarea normelor aflate in vigoare referitoare la specificatiile tehnice pentru fiecare categorie de autovehicul. In acest fel, gradul de siguranta al circulatiei pe sosele poate fi mai ridicat.
Pentru a se verifica starea tehnica a acestora si daca sa incadreaza in intervalele acceptate de poluare, este necesara efectuarea inspectiei tehnice periodice intr-o statie ITP pentru tractor rutier, care este special dotata pentru a putea fi verificat acest tip de autovehicul.
Unde poate fi gasita o statie ITP pentru tractor rutier?
Soferii de autoturisme nu intampina dificultati in a gasi o statie ITP in care sa poata fi verificata masina pe care o conduc. In schimb, soferii de camioane au adesea astfel de probleme, mai ales ca statiile special dedicate unor astfel de categorii de autovehicule sunt putine si amplasate, de obicei, intr-o zona intens circulata de acestea.
Statie ITP pentru tractor rutier | ITP din Rahova | BetaITP.ro
Exista totusi si exceptii, statii ITP in care poate fi efectuata inspectia tehnica periodica pentru toate tipurile de autovehicule. O astfel de statie este si BetaITP.ro, din Bucuresti, care in plus este cunoscuta in randul soferilor datorita preturilor pentru serviciile oferite.
Ce documente sunt necesare pentru inspectia tehnica periodica a unui tractor rutier?
Inainte de a se prezenta la inspectia tehnica periodica, soferii de camion ar trebui sa se asigure ca acesta se afla intr-o stare buna de functionare, pentru a nu fi intorsi in vederea corectarii defectiunilor descoperite. In acest caz, autovehiculul nu poate circula pe drumurile publice pana cand nu va trece ulterioara inspectie tehnica. Daca aceasta este refacuta in termen de 30 de zile de la respingere, la aceeasi statie ITP, exista posibilitatea ca preturile sa fie mai mici.
De asemenea, in momentul prezentarii la statia ITP din Rahova, Beta ITP, soferii trebuie sa detina actele de identitate ale autovehiculului – cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare in original, asigurarea RCA valabila – precum si actele de identitate personale.
Ulterior se poate trece la efectuarea propriu-zisa a inspectiei tehnice, iar in minimum 20 de minute aceasta poate fi finalizata.