La inceputul secolului XX, tranzactiile comerciale erau, de obicei, inregistrate manual folosind un fel de sistem de contabilitate. Procesul a fost greoi si necesita mult timp. Azi, casele de marcat fiscale sunt folosite pentru a tine evidenta platilor si a sumelor de bani pe parcursul unei zile de lucru. Exista mai multe tipuri de case de marcat fiscale, fiecare cu caracteristici unice, insa toate asemanatoare ca performanta. Asadar, exista case de marcat electronice de urmatoarele tipuri:
- cu structura inchisa, izolate: aceastora li se mai spune si izolate, deoarece nu pot fi conectate la un calculator. Programele de aplicatie si cel de control sunt integrate intr-o memorie fixa;
- cu structura inchisa, conectate la calculator: spre deosebire de primul tip, aceste case de marcat fiscale pot fi conectate la un calculator, astfel, fiind posibila comunicarea cu un program care include diferite tipuri de comenzi (modificare, completare, emiterea documentelor fiscale etc);
- computerizate: structura acestora este cea a unui calculator standard.
Din punct de vedere al modului in care au fost construite, casele de marcat fiscale pot fi:
- unitare: o singura carcasa;
- modulare: sistem de mai multe aparate care asigura o conectare sigura cu modulul fiscal.
Din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, casele de marcat fiscale pot fi:
- stationare: se alimenteaza la reteaua de curent alternativ;
- portabile: se alimenteaza de la baterii sau acumulatori.
Toate aceste tipuri de case de marcat pot fi achizitionate de la magazinul online http://www.casedemarcat.eu/. Tot de aici se pot achizitiona si urmatoarele produse:
- Echipamente fiscale: pe langa casele de marcat, pot fi achizitionate si imprimante fiscale;
- Cititoare coduri de bare: fixe, mobile si omnidirectionale;
- Cantare electronice: comerciale, cu etichetare, platforma;
- Imprimante: etichete coduri de bare, departamentale, termice mobile;
- Sertare de bani;
- Calculatoare si monitoare;
De asemenea, AttoSOFT ofera solutii informatice care „imbina ultimele tehnologii (Client-Server) cu bazele de date robuste, capabile sa faca fata celor mai exigente conditii de exploatare: volume mari de date, numar mare de utilizatori, lucru de la distanta prin internet”.