In Romania, intr-o tara cu o economie din ce in ce mai subreda, majoritatea utilizatorilor de echipamente IT prefera sa investeasca in produse la mana a doua sau refurbished, precum laptopuri second hand, calculatoare sh, imprimante si monitoare la mana a doua, decat noi.
Cele noi sunt foarte scumpe si de multe ori nu isi merita banii si se pot defecta la fel de repede ca si cele la mana a doua. Inainte de a face o asemenea investitie, este bine ca utilizatorii sa stie de unde pot cumpara in cele mai bune conditii echipamentele IT mult dorite, iar magazinul online https://www.it-sh.ro este sursa perfecta!
De unde pot fi cumparate laptopuri second hand si care este cea mai buna sursa?
Un laptop second hand poate fi cumparat aproape de oriunde in ziua de azi, mai putin de la market. Exista o multime de anunturi pe site-urile de anunturi cu laptopuri si calculatoare sh la un pret foarte atractiv, puse de utilizatori anonimi, de persoane fizice care doresc sa faca un ban in plus si sa isi vanda echipamentele IT pe care nu le mai folosesc.
Anunturile nu garanteaza ca laptopurile vandute sunt oferite cu garantie, nu garanteaza ca sunt in buna stare de functionare, practic nu garanteaza nimic. Laptopurile si calculatoarele la mana a doua trebuie sa fie achizitionate din oferta magazinelor specializate in acest sens, cum este magazinul It-sh.
Aici, in magazinele specializate, clientii nu numai ca pot vizualiza mai multe fotografii cu laptopul pe care urmeaza sa il comande, ci si caracteristicile acestuia, faptul ca vor primi nu numai garantie, ci si Windows cu licenta. Achizitionarea produselor de pe site-uri de anunturi sau de la cunoscuti nu este chiar cea mai buna solutie.
Laptopuri second hand | calculatoare sh | It-sh.ro
De cele mai multe ori, laptopurile second hand de pe site-urile de anunturi nici nu corespund descrierii, sunt partial defecte sau se defecteaza in cel mai scurt timp. Chiar daca produsele nu sunt comandate, iar cumparatorul se intalneste personal cu vanzatorul, nu are nicio siguranta ca laptopul nu a suferit vreo interventie importanta cum ar fi lipirea chipset-ului care tine maxim 6 luni, in functie de situatie.
Recomandarea specialistilor este ca potentialii cumparatori sa nu achizitioneze produse IT de pe site-urile de anunturi, ci de pe site-urile specializate in acest sens. Inainte de a folosi laptopul, este important sa il verifice cumparatorii sa nu fie spart, crapat sau cu balamalele subrede, sa verifice seria si specificatiile tehnice, bateria si perioada de incarcare, functionarea porturilor USB, sa verifice tastatura, daca functioneaza placa de retea wireless si daca are a doua placa video.