Tratamentele conventionale impotriva acneei, cum ar fi acidul salicilic, niacinamidele sau peroxidul de benzoil, s-au dovedit a fi cele mai eficiente solutii pentru acnee, dar pot fi costisitoare si pot avea efecte secundare nedorite, cum ar fi uscaciunea, roseata si iritarea pielii.
Acest lucru a determinat multi oameni sa caute remedii pentru a vindeca acneea in mod natural acasa. De fapt, un studiu a constatat ca 77% dintre pacientii cu acnee au incercat tratamente alternative pentru acnee.
- Aplicarea otetului de mere
Otetul de mere se face prin fermentarea cidrului de mere sau a sucului nefiltrat din merele presate. La fel ca alte oteturi, este cunoscut pentru capacitatea sa de a combate multe tipuri de bacterii si ciuperci.
Otetul de mere contine acizi organici, cum ar fi acidul citric, care s-au dovedit benefici pentru tratarea acneei. Acidul lactic, un alt acid din otetul de mere, poate imbunatati, de asemenea, aspectul cicatricilor acneice.
-
se amesteca 1 parte otet de mere si 3 parti apa (mai multa apa pentru pielea sensibila);
-
dupa curatare, se aplica usor amestecul pe piele folosind un tifon de bumbac;
-
se lasa sa stea maxim 60 de secunde, se clateste cu apa si se usuca.
Acest proces trebuie repetat de maxim 2 ori pe zi. Aplicarea otetului de mere pe piele poate provoca arsuri si iritatii.
- Masca de miere si scortisoara
Mierea si scortisoara au capacitatea de a combate bacteriile si de a reduce inflamatia, doi factori care declanseaza acneea. Cum se face o masca de miere si scortisoara:
- se amesteca 2 lingurite de miere si 1 lingurita de scortisoara pentru a forma o pasta.
- dupa curatare, se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze 10-15 minute.
Aplicarea ceaiului verde pe piele
Ceaiul verde are un continut ridicat de antioxidanti, iar consumul acestuia este benefic pentru sanatate. Consumul de ceai verde poate reduce nivelul zaharului din sange si al insulinei, factori care pot contribui la dezvoltarea acneei.
Se face ceaiul in mod obisnuit, se lasa sa se raceasca si se aplica pe fata cu un tifon din bumbac. Se lasa sa se usuce, dupa care se clateste cu apa calduta.