Din păcate, osteoartrita la caini, este o boala incurabilă. Exista totuși remedii care pot ameliora simptomele, ba chiar să opreasca evoluția bolii, prin utilizarea medicamentelor antiinflamatorii. Cu toate acestea, o astfel de metodă poate avea efecte adverse pentru sănătatea câinelui și, în toate cazurile, este obligatorie vizita la un medic veterinar. În caz contrar, un tratament bazat pe suplimente alimentare, poate da roade.
Acest lucru va proteja articulatiile câinelui împotriva deteriorarii cartilajului articular, iar durerea se va reduce, fără efecte secundare. Rezultatele sunt de obicei observate în câteva săptămâni, dar în funcție de câine, poate dura mult mai mult. Este foarte important ca administrarea să nu fie intrerupta, chiar dacă nu se vad din prima îmbunătățiri. Dozele care trebuie administrate variază în funcție de mărimea câinelui.
Osteoartrita la cainii batrani
Dacă tratamentele se vor dovedi ineficiente, singura modalitate de a ușura animalul este îmbunătățirea condițiilor sale de viață. Multe plimbări sunt recomandate, astfel încât acesta să păstreze în continuare o activitate fizică regulată, în același timp având grijă bineînțeles sa nu-l epuizeze. De asemenea, ar trebui încercata menținerea animalului la caldura, pentru a evita complicațiile cauzate de frig și umiditate.
Vizitele periodice la medicul veterinar sunt foarte recomandate, astfel încât acesta să poată monitoriza starea câinelui. În cazurile cele mai extreme, este posibil să i se plaseze o proteză care să-i înlocuiască articulația.
Masajul oferit de catre un profesionist este, de asemenea, o soluție excelentă pentru a îmbunătăți abilitățile motorii și pentru a atenua durerea.
Cum se pot preveni problemele articulare la caini
Este imposibila vindecarea osteoartritei la câini, insa, este totuși ușor să se evite apariția ei. Într-adevăr, anumite acțiuni preventive trebuie să fie puse în aplicare inca de la nașterea cățelușului și să se aplice pe parcursul vieții sale. Pentru a face acest lucru, trebuie controlate toate activitățile sale fizice.
Pentru un cățel în vârstă de 3 luni, o plimbare de 15 minute este mai mult decât suficientă. Durata plimbării poate creste pe măsură ce catelusul inainteaza in varsta. De asemenea, trebuie evitate sprinturile și salturile intense. Dacă patrupedul are un exces de greutate, și-ar putea supune articulațiile la o sarcină suplimentară, care i-ar crește mai târziu șansele de a dezvolta osteoartrită, de aceea este important să-i fie controlata dieta.