Iguana este o reptila frumoasa, care, desi este exotica, poate deveni membru al oricarei familii. Ca animal de companie, aceasta soparla are propriile sale cerinte specifice, caracteristici – care trebuie luate in considerare.
Persoanele care iubesc locurile exotice, mancarea, animalele, probabil ca nu au nimic impotriva reptilelor, care sunt animale ca toate celelalte, insa ocupa un loc in inimile anumitor oameni. Sunt diferite de animalele de companie tipice, dar la fel ca celelalte animale au nevoie de ingrijire si dragoste.
In plus fata de treburile zilnice, cum ar fi hranirea si curatarea spatiului lor de locuit, necesita atentie, afectiune si o atitudine buna, pentru a se construi o legatura puternica. Majoritatea iguanelor au nevoie de asta pentru a deveni animale de casa ascultatoare. Antrenarea si imblanzirea iguanei necesita timp.
De amintit ca iguanele pot trai pana la 20 de ani. De asemenea, trebuie stiut ca iguanei nu ii place sa-si schimbe resedinta si sa calatoreasca.
Cum sa ai grija de o iguana?
Iguanele sunt animale complexe. Acestea trebuie pastrate in mod regulat captive pentru domesticire. Aceasta este o provocare, deoarece contactul uman poate parea nenatural animalului.
Cand ies din cusca, unele iguane vor sa se urce pe proprietarul lor. Au unghii ascutite, asa ca trebuie purtata imbracaminte de protectie daca animalului ii place aceasta activitate. Iguanele nu pot fi domesticite ca o pisica sau un caine.
Cusca ar trebui sa fie, de asemenea, luminoasa. Luminile UVB si de caldura ar trebui sa ofere temperaturi si zone adecvate pentru reptila de la 10 la 12 ore pe zi. Iguana este un animal tropical. Temperatura ar trebui sa fie de 35 de grade si sa nu scada sub 23 de grade.
Multe persoane afirma ca ca iguanele pot fi hranite si cu mancare pentru pisici. Da, acest lucru este adevarat, dar foarte daunator. Proteinele animale afecteaza rinichii reptilelor. Sunt erbivore, deci se va urma o dieta stricta.
Se pot cheltui destui bani pentru noul animal de companie. Acesta este un tip de animal exotic mai scump, care necesita lucruri specifice – un terariu spatios, alimente proaspete, controale veterinare regulate, care sunt facute de un specialist diferit de medicii pentru caini si pisici, de exemplu.