O noua limba se invata natural si copiii se nasc cu abilitatea aceasta. Toti copiii, indiferent de limba in care vorbesc parintii lor, o invata in acelasi mod.
Etapele de baza ale invatarii limbilor straine
Exista trei etape de baza in care copiii isi dezvolta abilitatile lingvistice.
Etapa 1: Sunete de invatare
Cand copiii se nasc, pot sa repete si sa auda toate sunetele din toate limbile lumii. Sunt aproximativ 150 de sunete in aproximativ 6500 de limbi, desi nici o limba nu foloseste toate aceste sunete. In aceasta etapa, bebelusii invata ce foneme apartin limbii pe care o invata, iar capacitatea de a recunoaste si de a produce aceste sunete se numeste “constientizare fonemica”, care este importanta pentru cei care invata sa citeasca.
Etapa a doua: Cuvinte de invatare
In aceasta etapa, copiii invata in esenta cum sunetele dintr-o limba merg impreuna pentru a face sens. Acesta este un pas semnificativ pentru ca tot ceea ce se spune este ,intr-adevar, doar un flux de sunete. Pentru a intelege aceste sunete, un copil trebuie sa fie capabil sa recunoasca unde se termina un cuvant, iar altul incepe. Acestea se numesc “limite de cuvant”. Cu toate acestea, copiii nu invata cuvintele, exact. Ei invata de fapt morfeme, care pot sau nu pot fi cuvinte. Un morfem este pur si simplu un sunet sau un grup de sunete care au un inteles, de exemplu cuvantul ,,mama’’.
Etapa a treia: Invatarea propozitiilor
In aceasta etapa, copiii invata sa creeze propozitii. Asta inseamna ca pot pune cuvintele in ordinea corecta. Ei invata, de asemenea, diferenta dintre corectitudinea gramaticala si sensul unei propozitii..