Numerosi medici stomatologi care efectueaza extractii dentare au semnalat cele mai comune cauze pentru care dintii sunt pierduti uneori chiar foarte devreme. In mod normal, fiecare medic face totul pentru a salva dantura pacientului dar sunt si cazuri in care acest lucru nu este posibil.
Cele mai comune cauze pentru extractii dentare
Cauzele comune pentru extractiile dentare pot fi evitate de cele mai multe ori cu putina atentie din partea pacientului.
Igiena precara
Igiena orala precara este cea care determina acumularile de bacterii si de placa pe dantura, ceea ce va genera aparitia cariilor sau aparitia demineralizarii. Totodata cel mai important efect este aparitia afectiunilor parodontale, cunoscute drept principala cauza pentru care dintii se pierd.
In momentul in care apare boala parodontala aceasta este proportionala cu nivelul de infestare cu bacterii, generat de lipsa de igiena orala si de lipsa consultatiilor in cabinetul stomatologic, la 6 luni maxim.
Vizitele rare la stomatolog
Chiar si atunci cand igiena orala este respectata, este foarte important ca pacientul sa se prezinte des in cabinetul stomatologic din motive evidente. In momentul in care au loc controale la timp. este posibil ca afectiunile sa fie descoperite in timp util.
Este greu ca pacientul sa observe singur acasa in momentul in care apar anumite probleme ale cavitatii bucale si la nivel dentar, insa in timpul vizitelor periodice la stomatolog, specialistul va vedea problema si cauza acesteia si va propune un tratament la timp.
Carii dentare netratate
In momentul in care apare o carie dentara este cazul sa fie tratata la timp altfel poate genera pierderea dintelui. In momentul in care caria ajunge pana la pulpa dentara, ea va genera durere si infectie. Sunt si cazuri extreme in care medicul ar putea sa nu aiba ce sa mai faca si sa nu poata salva dintele afectat, caz in care il va scoate.
Extractii dentare | Plazadent.ro
Dieta
O dieta saraca in substante nutritive va afecta rezistenta corpului si va genera infectii. Calciul este cel responsabil de densitatea oselor si daca acesta lipseste osul va avea dificultati in a sustine toti dintii, motiv pentru care acestia pot avea probleme. De asemenea, alimentele cu continut ridicat de zahar, acizi grasi si carbohidrati afecteaza gingiile si dintii.
Persoanele care vor sa isi pastreze dantura intacta pentru cat mai mult timp ar trebui sa tina cont de aceste mentiuni anterioare si sa evita utilizarea anumitor alimente, in timp ce respecta vizitele periodice la cabinetul stomatologic Plazadent.ro.