Mai devreme sau mai tarziu, tuturor oamenilor le apar maselele de minte, care sunt pozitionate in cea mai indepartata zona a maxilarelor si a mandibulelor. Este vorba despre molari care au nevoie de un spatiu in plus pe arcada dentara matura, astfel incat sa erupa in mod normal si care apar numai dupa ce restul dintii sunt deja dezvoltati complet. Medicii de la Elveto-dent.ro recomanda pacientilor sa apeleze la o interventie de extractie masea de minte in sector 2 mai ales atunci cand acesti molari incep sa le dea batai de cap si sa reprezinta o adevarata problema!
Evitarea infectiilor
Intrucat in cele mai multe cazuri, maselele de minte nu au suficient loc pentru a se dezvolta normal, ele ajung sa fie cauza aparitiei unor infectii grave. Pacientii se pot confrunta cu dureri de cap, dar si cu umflaturi la nivelul maxilarului. Extrase la timp, maselele de minte nu mai reprezinta o problema!
Extractie masea de minte in sector 2 – modificarea danturii
Un alt element pe care indivizii trebuie sa il aiba in vedere in legatura cu procedura de extractie masea de minte in sector 2 este referitor la modificarea danturii. De exemplu, atunci cand molarii se dezvolta stramb, ajung sa impinga dintii dimprejur pana cand intreaga dantura isi schimba pozitia si orientarea. Acest lucru trebuie evitat pe cat de mult posibil, pentru ca vorbirea, masticatia si aspectul fizic sa nu fie influentate negativ.
Formarea chisturilor
Pe lista beneficiilor de care se mai bucura pacientii care isi scot maselele de minte se numara si impiedicarea formarii chisturilor. Potrivit medicilor stomatologi, atunci cand molarii nu strapung gingia pentru a erupe, dintii se dezvolta intr-un saculet si se extind, asemenea unor baloane care se umfla. Pentru ca acet lucru sa se nu se intample, maselele de minte trebuie extrase!
Extractie masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro
Extractiile se realizeaza cu ajutorul anesteziei
Pentru a preveni durerea, medicii de specialitate folosesc anestezice atunci cand se ocupa de extractii. In acest fel, pacientii nu simt decat un usor disconfort in timpul interventiilor medicale, iar atunci cand efectele anesteziei trec, nu dureaza mult pana cand gingia sa se vindece. Este important ca adultii sa stie inca de la inceput acest aspect, pentru a nu sta cu griji atunci cand sunt pe scaunul din cabinet!
Maselele de minte pot aparea oricand, imediat ce dantura matura s-a dezvoltat. Toti cei care frecventeaza regulat un cabinet stomatologic bun pot afla foarte usor cand este momentul sa isi scoata molarii!